29er

Er viderekommendebåten etter RS Feva. Det er en highperformace båt med stor fart og tekniske utfordringer. Veldig mange synes denne båten er den morsomste de seiler i karrieren. Her går alt litt fortere og adrenalinet pumper. Det finnes flere 9er klasser, hvor 29er er den minste og den i Norge som er mest utbrett. Båten passer for seilere i alderen 15-19 år, det seiles forskjellige cuper og NM nasjonalt samt at det arrangeres flere internasjonale mesterskap. 29er er båten det seiles junior VM i og som Norges Seilforbund tar ut seilere til. Det er vanlig at det seiles i rene kjønnsklasser, men det er ingen hindring i Norge å seile gutt/jente sammen. 29er er også den naturlige rekrutteringsklassen til OL klassene 49er og 49er FX. For mer informasjon om klassen, besøk den norske klassklubbens hjemmeside – www.9er.no/


ISAF VM i Malaysia – Julen 2015

ISAF Jr. VM er sesongens store høydepunkt for alle seilere under 18 år. I 2015 arrangeres regattaen i Lankawi, Malaysia. Samme sted som Optimist VM ble avholdt i 2010. Det er ett flott anlegg og blir garantert en stor begivenhet for alle involverte. Regattaen blir avholdt i julen 2015.

Normalt deltar det ca. 20 båter fra 20 forskjellige land i 29er klassen, og de siste årene har klassen vært «åpen» – det vi si at gutter og jenter har konkurrert i samme klasse.

Dette har endret seg i år, slik at i år er det en egen jente og gutteklasse i ISAF Jr. VM. NSF har bestemt seg for å sende to 29er team til ISAF VM – en guttebåt og en jentebåt ! Deltagere må være født 1997 eller senere.

Så til alle dere 29er seilere – tren hardt og jobb for plassen !

Kvalifiseringen til ISAF Jr. VM baserer seg på sammenlagtserien fra to regattaer:

– NM i Risør 19. – 21. juni
– Norgescup i Asker 6. og 7. september

Følgende prinsipper gjelder:

Alle enkeltseilaser legges sammen til en serie. Plass-siffer i hver enkelt seilas teller, uansett kjønn eller nasjonalitet på konkurrenter

Ved 1-5 seilaser strykes ingen seilaser
Ved 6-10 seilaser strykes en seilas
Ved 11-15 seilaser styrkes to seilaser
Ved 16 eller flere seilaser strykes tre seilaser

Sakset fra Facebook 12.04.15

29er gruppa

I Tønsberg er det fortiden 1 aktiv båt, for informasjon kontakt

Funksjon Navn Telefon Epost
Hovedtrener Bjørnar Erikstad 99 72 13 92 bjornar.erikstad@me.com
Trener